Menu Sluiten

Bericht vanuit VVKP: Oproep huisartsen naar psychologen

Bericht vanuit VVKP:
Oproep huisartsen naar psychologen

De huisartsen worden op dit moment overspoeld door mensen met GGZ – problematiek: angst – en stressklachten, somatoforme problemen, enz.  Zij vragen dringend onze hulp en ondersteuning. In de eerste plaats willen ze zicht krijgen op welke praktijken open blijven om die toenemende mentale klachten op te vangen. We willen jullie dan ook vragen om binnen jullie kring op te lijsten welke collega’s bereid zijn om deze casussen online op te vangen, die lijst te communiceren naar de lokale huisartsenkring alsook door te geven aan ons (Ulrike) zodat we die centraal ook kunnen doorgeven aan Domus Medica.

Er wordt ook gevraagd aan ons of we bereid zijn om psychologen te detacheren naar de call-centers van de huisartsen en naar de nog op te richten (sommige zijn al actief) in de schakelzorgcentra. Hier hebben we als VVKP voorlopig nog even de boot afgehouden en contact genomen met het kabinet om zicht te krijgen op hoe dit vb. gefinancierd kan worden. Zodra hier meer duidelijkheid over is, doen we ook hier een oproep voor.

Stuur een mailtje naar psychologenkringmechelen@gmail.com als we jouw gegevens mogen doorgeven.
Alvast bedankt!