Menu Sluiten

Wat betekenen de laatste maatregelen voor psychologen?

Misschien ontvingen jullie reeds de laatste nieuwsflash van VVKP. Voor degenen die hem niet ontvingen, vatten we hieronder even kort samen welke impact de laatste maatregelen hebben op ons werk als klinisch psycholoog:

Voorlopig heeft VVKP geen nieuwe richtlijnen ontvangen van de overheid. Dit betekent dat we onze patiënten kunnen blijven zien (uiteraard mits strikte naleving van de hygiënemaatregelen). De laatste richtlijnen kan je steeds nalezen in het Corona-dossier van VVKP.

Continuïteit van de begeleiding is absolute prioriteit. We willen vermijden dat psychologische zorg wordt uitgesteld en mensen niet de zorg krijgen waaraan ze nood hebben. Sinds maart ontdekten we het online werken, experimenteerden we met creatieve alternatieven zoals wandelsessies, enz. Laten we deze mogelijkheden zeker blijven benutten waar mogelijk. VVKP raadt aan om goed contact te blijven houden met onze patiënten en om samen te bekijken wat de beste manier is om de begeleiding voort te zetten.

We willen vanuit onze kring zeker nog even benadrukken dat we merken dat we allemaal ons uiterste best blijven doen om een zo goed mogelijke zorg te kunnen blijven bieden. Laten we er zeker ook waakzaam voor blijven om goed voor onszelf en voor elkaar te blijven zorgen in deze uitdagende tijden.


Alvast bedankt voor al jullie inzet!


Vriendelijke groeten,

Psychologenkring Regio Mechelen
Barbara Brunelli – Stéphanie Vandeweyer – Tina Pira – Annelies De Booser