Menu Sluiten

Verdeling gratis mondmaskers

Hieronder de mail die werd verstuurd door de voorzitter van ELZ Mechelen-Katelijne ivm verdeling chirurgische maskers voor psychologen (ambulante zorgverleners) wonende in Mechelen en St-Katelijne-Waver.
Indien jullie deze mail niet ontvingen, en toekomstig nieuws uit ELZ Mechelen-Katelijne wensen te ontvangen, schrijf je dan zeker even in op de nieuwsbrief via onderstaande link:
https://eerstelijnszone.us4.list-manage.com/subscribe?u=a4cb30692691dc74257e73978&id=6d7d9ce9ae


Beste collega’s,

De eerstelijnszone Mechelen-Katelijne verdeelt medische chirurgische maskers aan de psychologen en orthopedagogen . Gelieve uw gratis maskers op onderstaand adres op te halen:

Bram Nauwelaers
Meidoornstraat 23
2860 Sint-Katelijne-Waver
0486241791
Dit kan elke werkdag van 13u tot 16u ( behalve donderdag) en van 18u tot 20u. Nu zaterdag 13/6 kan dit van 15u tot 20u. Gelieve jullie maskers deze week te komen halen. Indien belet, graag een seintje om een oppik moment af te spreken.

Indien niet meer werkzaam of geen nood, graag een seintje zodat we de pakketten kunnen verdelen onder hen die niet op de lijsten staan!

Het einde nadert van de eerste Corona crisis. Het is een tijd van stopzettingen, zoektochten en steeds veranderende adviezen geweest. In dit alles hebben wij als ELZ Mechelen-Katelijne steeds trachten een adviesorgaan te zijn voor jullie.

Als ELZ hebben wij ons ingezet voor de verdeling. Hier hebben wij verschillende redenen voor.
– Hetgeen iedereen al jaren weet , is heel duidelijk geworden tijdens deze crisis. Al de gegevens van het riziv en FOD zorg en gezondheid zijn erg achterhaald. Als ik kijk naar de gegevens van de verpleging, kan ik vaststellen dat er 350 verpleegkundigen zijn in de ELZ, waarvan 250 zonder mail of telefoongegevens . Wij willen de Sociale Kaart up to date maken.

– Via de sociale kaart kunnen wij iedereen snel en beter bereiken, zeker in deze tijden van crisis. Eén mail naar iedereen is sneller dan wachten op een nieuwsbericht op TV!

– Door het verschrikkelijk trage overheidssysteem, bv van 5 ministers voor 1 masker , duurt het nog jaren vooraleer wij correcte gegevens van ieder zouden hebben. Dit maakt ook dat de verdeling van maskers, schorten en andere PBM heel moeilijk bij jullie raakt ! Ze zijn in andere gemeenten gewoon op de brievenbus gezet, op verkeerde adressen, bij ouders,….Door ze persoonlijk te overhandigen , hebben we correcte gegevens en weten we straks wie gestopt is.

– Wij willen de ELZ bij iedereen kenbaar maken. Wij staan als ELZ achter het beter samenwerken tussen zorgverleners binnen en buiten je eigen vakgroep. Problemen die er zijn, willen wij zo ook trachten op te lossen. Nieuwe initiatieven willen wij helpen ondersteunen.

Wij zijn 16 maart direct begonnen met gratis maskers ,ontsmettende handgels, ethanol 70% en schorten te maken via vrijwillige donaties, samenwerkingen met bedrijven.
Een voorlopig overzicht levert ons volgende resultaten:
– 4000 gratis FFP2 maskers
– 3000 gratis Tyvec schorten
– 400 gratis face shields
– 800 liter ontsmettende handalcohol gemaakt ism Brouwery Den Anker
– 300 ethanol 70% voor toestellen te ontsmetten
– 24000 chirurgische maskers verdeeld (overheid)
– Opstart schakelzorgcentrum
– …

Wij hebben ook bv een corona whatsApp groep opgericht ism de kinekring. Op dit moment telt hij 108 leden! Volgens onze kennis zijn er rond de 160 actieve kinesisten. Dus mogen we zekers van een succes spreken. Wij hebben hier adviezen gegeven rond opstart, premies en Persoonlijke BeschermingsMiddelen (PBM).

Uit dit alles hebben wij vooral geleerd om samen te werken. Als kinesist heb ik mij de 2 voorbije jaren bezig gehouden met het verzamelen van alle gegevens van de kine in Mechelen en Katelijne. Er wonen hier rond de 274 kines en er zijn er een 160 hier actief. Wij hebben van allen de adressen , mails en telefoonnummers, specialisaties. Met 2 magische woorden “ gratis maskers” is bijna iedereen op 3 dagen langs geweest ! Zij hebben mee helpen distribueren van maskers en ontsmettende gels naar kines, vroedvrouwen , verpleegkundigen en (tand)artsen. Wij hebben samenwerkingen met de vroedvrouwenkring, huisartsenkring en kinekring Mechelen.

Wij zouden heel graag dit ook met jullie willen doen ! Wij zeggen op voorhand al dat een ELZ politiek onafhankelijk werkt en wij dus NIET overleggen naar RIZIV toe, ed.
Adviezen , opmerkingen en aanmerkingen zijn daarin welkom en daar wordt naar geluisterd.
Voor meer inlichtingen geven wij hierbij nog enkele nuttige links. Hou jullie gezond en hopelijk tot binnenkort !

Met vriendelijke groeten van wege de psychologenkring en Eerstelijnszone Mechelen-Katelijne

Psychologenkring: http://psychologenkringmechelen.be/
ELZ Mech-Kat. : https://www.eerstelijnszone.be/eerstelijnszone-mechelen-kat…

Bram Nauwelaers
Voorzitter ELZ